Sağlıklı Beslenmeyi Leziz Hale Getiriyoruz: Özel Soslu Brüksel Lahanası Kızartması Nasıl Yapılır?
1 min read

Sağlıklı Beslenmeyi Leziz Hale Getiriyoruz: Özel Soslu Brüksel Lahanası Kızartması Nasıl Yapılır?

Sağlıklı beslenmek artık sizin için bir yaşam biçimine geldiyse, o halde leziz olduğu kadar sağlıklı tarifler de arıyorsunuz demektir. Bu arayışınıza çare olacak güzel bir tarifimiz var!

Özel Soslu Brüksel Lahanası Kızartması Nasıl Yapılır?

Pişirme süresi: 12 dakika

Pişirme derecesi: 180 derece

Malzemeler:

  • 500 gram brüksel lahanası

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

  • Tuz

  • Karabiber

  • 1 tutam kimyon

Sunum için:

  • Nar tanesi

  • Ceviz

Hazırlanışı:

1. Sos için gerekli malzemeleri çırpın. Brüksel lahanalarını ortadan ikiye kesin. 

2. Sosla kaplayın. Brüksel lahanalarını sepete koyun ve 180 derecede 12 dakika kızartın. 

3. Son 2 dakika kala ceviz koyup birlikte pişirin. Sonrasında nar taneleri ile servis edin.

Afiyet olsun!

Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir